Den trettonde Nordiska Konstrundan i Provence ägde rum 28–29 september 2019. Så här såg utställningsinbjudan ut:


Grupputställning i Rougiers

I Lilla Konsthallen i Rougiers, Salle Caudière är det en grupputställning. Vår webmaster Johan Näsström har inte visat sina verk på ett par år, men akvarellerna här intill är ur hans senaste produktion.

Margareta Plates akvareller uppskattades förra året och kommer säkert att göra det i år igen. Detta år har hon tagit med sig konstnärskollegan Isabel Metz specialiserad på något viktigt på vår jord: träd. Från Biot kommer Anna Karin Fast, vars målningar såldes slut på hennes senaste utställning. I Rougiers visar hon några nya.


Robert Hjelt gör färgstarka oljemålningar och återkommer nu med sin livfulla koloritefter ett par års uppehåll. Även Tony Wahlander ställer ut sina finstämda landskapsmålningar både i Rougiers och i sitt nya hem i Amphoux. Det är också roligt att vi efter flera års uppehåll kan visa några av ArtNordiqueveteranen Hans Janstads målningar här.

Michel Lai har ställt ut tidigare i Rougiers, men han är en välkommen gästutställare även i år.


Förra årets uppskattade inslag med konstlotteri återkommer. Konstlotteriet har många fina vinster i form av oljor, akvareller, tryck m.m. av ArtNordiques medlemmar. Dessutom återkommer byns musikant med ett urval av sina medeltida instrument.

Byns restaurang heter " le pas Pareil" . Den har öppet fredag till söndag  11.30–14  19–23   tel. 0649478341.


Inger Utholm i Bras

Tjugo minuters resa från Rougiers finns den lilla Provencebyn Bras där Inger Utholm för trettonde året öppnar hem och ateljé för besökare. Inger visar sina fria bildvävar, det blir nya för varje år. Silkscreentrycken har också de fått nya mönster. Kuddar, tygkassar, kort, t-shirts med ”ryggtavlor” och små praktiska ting finns, liksom meterstora handtryck.

Ebba von Wachenfeldt heter en glaskonstnär från Sörmland som ställer ut ett antal mindre glasarbeten hos Inger under konstrundan. Mer om henne finns att läsa på hennes egen flik här.

Även detta år kommer Ann-Sofie Englessons akvareller att finnas hos Inger. Ann-Sofie är en rutinerad lärare i akvarell. Hennes bok ”Akvarelltider och måltider under alla årstider” med massor av akvarelltips finns på plats!


Ragnar Simonsson  i Saint Antonin du Var

I Saint Antonin du Var öppnar Ragnar Simonsson sin 1700-tals bastide med ateljé och trädgård för besökarna. Man kommer att hitta hans spännande skulpturer också ute i trädgården. De målningar Ragnar gör är färgstarka och abstrakta.  Hans bastide är ett konstverk i sig, väl värd att se för alla.

Louise Lindelöf Nilsson i Roquebrune-sur-Argens

För andra året öppnar Louise Lindelöf Nilsson sitt hem för besökarna. Hon är nu en av våra nyaste medlemmar. Hon år en flitig konstnär som målar både i akvarell och i olja. Nya konstverk finns att se!


Tony Wahlander i Amphoux

Vår veteran Tony Wahlander har flyttat och välkomnar besökarna i sitt nya hem. Olja är hans instrument. Från penseln kommer det vackraste landskapsmålningar. Saknas ett porträtt av någon är det bara att beställa av Tony.
Uppdaterad 15 oktober 2019

Kontakt med ArtNordique

Kontakt med Web editor